2011. május 26., csütörtök

GAJDUSCHEK GYÖRGY DR., HAJNAL - Közpolitika - Jelenlegi ára: 4 050 Ft


Kedves Érdeklődő!
Üdvözli Önt a Fókusz Könyváruház csapata. Áruházunk 40 éve széles könyvválasztékkal áll a vevők rendelkezésére.
Kedvező személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
A SZÁLLÍTÁS A 10. 000 FT-OT MEGHALADÓ RENDELÉSEK ESETÉBEN INGYENES!
Minden könyvünk új, kiváló állapotú, azonban a folyamatosan változó készlet miatt előfordulhat, hogy a megrendelt könyv elfogyott áruházunk készletéből.
LEÍRÁS
236432
GAJDUSCHEK GYÖRGY DR., HAJNAL
Közpolitika
A ,, közpolitika" kifejezés a kormányzat valamely társadalmi problémára adott, többé-kevésbé szisztematikus válaszára utal. Egy másik meghatározás szerint: a közpolitikai folyamat során a kormányok politikai vízióikat programokba és intézkedésekbe ültetik át, azért, hogy ,, eredményeket", azaz a mindennapi életben szükséges változásokat valósítsanak meg. A politológus számára pedig a közpolitika a politika tartalmi oldala; egy-egy probléma megoldására alkalmazott politikai irányvonal. Ilyen értelemben beszélünk gazdaságpolitikáról, szociálpolitikáról, agrárpolitikáról, romapolitikáról, stb.
A közpolitika fogalma Magyarországon csak az utóbbi évtizedben vált ismertté, előbb a szakemberek szűkebb köre, majd a szélesebb közönség előtt. ,, Nyugaton" a kormányzati tevékenység értelmezése - a tudományban és a közbeszédben egyaránt - jelentős részben a ,, közpolitika" fogalmi kereteiben zajlik. Egy adott kormányzat értékelése, legalábbis részben, az általa működtetett közpolitikák eredményességéről és hatékonyságáról folytatott vita keretei között történik.
Ez a könyv megismertet a közpolitikai szemlélettel és annak lényeges elemeivel: a közpolitika fogalmával, a közpolitikai szereplőkkel és a közpolitikai eszközökkel, de mindenekelőtt magával a közpolitikai folyamattal annak tényleges működésében; vagyis ahogy a közpolitikák különféle politikai szereplők, a magán- és csoportérdekek, a civil szervezetek és az állampolgárok értékítéleteinek kölcsönhatásában kialakulnak és megvalósulnak. A kötet gyakorlati orientáltságú - abban az értelemben, hogy segítséget, konkrét technikákat is ajánl a közpolitikák kialakításához és megvalósításához. Éppen ezért haszonnal forgathatják mindazok, akik a közszektorban - mindenekelőtt a közigazgatásban, a közszolgáltatások menedzseri pozícióiban, önkormányzati képviselőként, egy civil szervezet képviseletében - dolgozva részt kívánnak venni a közpolitikák formálásában vagy megvalósításában, de azok is, akik egyszerűen csak szeretnék jobban megérteni, hogyan születnek és hatnak az őket is érintő, közügyekben hozott döntések.
Szállítási és átvételi lehetőségek:
Személyes átvételi lehetőség Budapest szívében, az Astoria és a Blaha Lujza tér között található boltunkban.
Nyitva tartás:
Hétköznap 9: 30-20: 00
Szombaton 10: 00-17: 00
A leütést követően munkatársaink 1-2 munkanapon belül felveszik Önnel a kapcsolatot a kiszállítás vagy az átvétel időpontját illetően.
Futárszolgálatunk 790 Ft-ért az ország minden pontjára kiszállítja megrendelését.
Köszönjük, hogy minket választott, reméljük, hogy a jövőben is megelégedésére szolgálunk.
Üdvözlettel:
A Fókusz Könyváruház csapata



Jelenlegi ára: 4 050 Ft

Az aukció vége: 2011-05-31 14:23
. GAJDUSCHEK GYÖRGY DR., HAJNAL - Közpolitika - Jelenlegi ára: 4 050 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése